A nap, amikor minden a gyerekekről szól

A Nivegy-völgy egyik kiemelkedő különlegessége, hogy a legtöbb kistelepüléssel ellentétben, nálunk nagyon sok gyermek él. Évek óta ünnepeljük a gyermeknapot május végén, a programot a csicsói Örökségünk Egyesület szervezi.

A szintén a völgyhöz tartozó Szentantalfáról aza hír terjedt el, hogy ez Európa legfiatalabb faluja, de Óbudavár és Balatoncsicsó is jóval felette van az átlagnak a gyermekek számát tekintve.

Minden évben a legnépszerűbb programok közé tartozik az akadályverseny, az ugrálóvár, a kötélhúzás, a langallósütés és a tábortűz. Eljönnek kicsik, nagyok, szülők, nagyszülők, mindenki készségesen segít, örül a tavasznak, a gyerekségnek, a közelgő nyári szünetnek. Évente készül egy-egy rövid film is a gyerekek segítségével, van a videótárban egy régebbi, nagyon amatőr és nagyon kedves felvétel, még 2011-ből, ami az akádályverseny egyik állomásán keletkezett Nemes Fazekas (Szép) Zsuzsi csinálta a gyerekekkel, akikből már lassan felnőttek lesznek (itt megtekinthető). Az idén is készítettünk pár felvételt, ha elkészülünk a szerkesztéssel, ezt is közreadjuk… 🙂

A teljes cikk elolvasható a blogunkon: A nap, amikor minden a gyerekekről szól