Fazekasház Balatoncsicsó – Schmidt Ferenc keramikus

„az agyagot formáló kéz, a tűz, a levegő ősi harmóniája”

Fazekasház Balatoncsicsó – Schmidt Ferenc keramikus

Címünk

8272 Balatoncsicsó, Fő u. 16.

Nyitva tartás

A galéria egész évben látogatható (nyáron: 10-20 h), nyári időszakon kívül bejelentkezés szükséges.

Szolgáltatásaink

kerámiafestő kézműves foglalkozás, galéria látogatás, kaspók, használati tárgyak, sütő-főző edények, kerámiavirág

Schmidt Ferenc – Csicsó – kerámiái a munkája iránti feltétlen szeretetét, fanatikusságát, és lendületes újítási kedvét tükrözik. Saját bevallása szerint az ősi anyagban rejlő lehetőségek inspirálják az újabb és újabb formák, színek kialakítására, játékos keresésére. Így alkotja meg csodálatos munkáit. Kezei közt a más számára jelentéktelen, kidobásra ítélt palából, patakparti homokból, harmonikus föld színek lesznek, a megmunkált agyag pedig használati tárggyá, kaspóvá vagy edénnyé szelídül.

KERARTIKA Műhelyében aromakövek, virágok is készülnek, amelyek a dörgicsei és tihanyi levendula- és egyéb illóolajokkal átitatva sokáig megtartják illatukat. Ezeket autók, lakások illatosítására is szívesen használják, de akár zsebben is hordhatók.
Kis kerámia virágait egy-egy kirándulásról mindenki szívesen viszi haza emlékbe vagy az otthon maradottak megajándékozására.

Speciális samottos agyagból készült vasfüles edényei tökéletesek kemencés partikhoz, amelyek során az ételt Csicsó egyedi étkészleteiből tálalhatjuk fel.
Valamennyi edényen ólommentes máz van, könnyen tisztíthatóak, vízállóak, mikrohullámú sütőben és mosogatógépben is használhatóak.
A kaspók fagyállóak, kül- és beltéri kivitelben is készülnek.

Minden edény többféle méretben és formában kapható, de ahhoz, hogy a teljes termékpalettát megismerhessük, jó, ha ellátogatunk Csicsóék galériájába, ahol helyben megvehetjük azokat a termékeket, amelyek leginkább belopják magukat szívünkbe!