Idén is volt videós tábor

Egy év sem telhet el videós tábor nélkül Balatoncsicsón, így ahogy már az utóbbi években is, idén is megrendezésre került a két napos rendezvény, melynek középpontjában a közösségi videózás módszere állt.

Július 12-én reggel fél 10-kor kezdtünk el gyülekezni a balatoncsicsói templom kertjében. Az érdeklődés nagyban felülmúlta az előző éveket. A programhoz nagy lelkesedéssel csatlakozott az a 10 gyerek is, akik az önkormányzat által biztosított nyári felügyeleti táborban vettek részt, illetve éppen azok is, akik otthon vagy a nagyszülőknél töltötték szabadidejüket, így szép létszámmal, körülbelül 20 fővel és nagy nevetésekkel vágtunk neki a napnak.

videotabor2

Az egész napos program az eszközökkel való ismerkedéssel kezdődött, melyben nagy segítségünkre volt Chris High, aki Svédországból érkezett a településre és nagy mestere a közösségi videózásnak. Első lépésként egy olyan video-sorozatot készítettünk el, melynek lejátszáskor olyan hatása volt, mintha mindig fel-felbukkant volna valaki a felvételen. Feladatunk az volt, hogy benyomjuk a felvételt indító gombot, várjunk pár másodpercet, majd kapcsoljuk ki a felvételt és üljünk le a padra, majd következett az utánunk álló ember, aki ugyanezt megtette, a felvételek eredményén jókat nevettünk lejátszáskor. Ladányi János, aki szintén azért volt ott, hogy a nap lebonyolítását segítse és szakmai tudását valamelyest átadja számunkra, különböző trükköket mutatott, melyekkel színesebbé tehetjük a felvételeinket, volt lassítás, gyorsítás, visszapörgetés, melyeken nagyokat nevettünk, hogy mennyire bénán is nézünk így ki.

A teljes cikk elolvasható a blogunkon: Idén is volt videós tábor