Óbudavári Kecskesajt – Szabó Bálint

Kecsketej, joghurt, sajtok

Óbudavári Kecskesajt – Szabó Bálint

Címünk

8272 Óbudavár, Fő utca 20.

Szolgáltatásaink

Kecsketej, Joghurt, Kecskesajt

Szabó Bálint a Balatontól 8 km-re, a Nivegy-völgy bejáratánál elhelyezkedő Óbudaváron készíti kecskesajtjait. Szabó Bálint egyike azoknak a lelkes, pályaelhagyó értelmiségieknek, akik 180 fokos fordulatot vettek, s könyvekből, illetve a világból felcsipegetett tudással kezdtek új életet – csatlakozva a többi, vidéki gasztroforradalmat kirobbantó, nagyszívű szakadár városlakóhoz.

Terméke a kecsketej, joghurt és a kecskesajtok. Kecsketenyészetét 2007 novemberében kezdte el kialakítani, ekkor vette az első állatait. Az állomány szép lassan növekedett, mostanra körülbelül 70 kecskét tartanak.

Géppel fejnek, ötvenöt tejelő kecske száz-száztíz liter tejet ad. A natúr, hosszan érlelt sajtot tartja az igazinak, persze fűszereset is készít a vevők kedvéért: elsősorban a friss sajtokat és a krémsajtokat ízesíti bazsalikommal, petrezselyemmel, fokhagymával, borssal és a tihanyi apátságtól kapott fűszerekkel.

Fehérpenészes rúzskultúrás kecskesajtot is készít. Bálint folyamatosan fejleszti, bővíti tevékenységét és idővel szeretné, ha családi gazdasága közösségi alapú gazdasággá alakulna át.